Een hypotheek afsluiten

Wij maken gebruik van een overzichtelijk proces!

Een hypotheek afsluiten? Hoe werkt dat?

In 5 stappen van aanvragen tot tekenen bij de notaris. Wij houden van een overzichtelijk proces, duidelijke taal en willen het zo gemakkelijk mogelijk voor jou maken. Bij ons sta je er nooit alleen voor, we helpen je graag!

Stap 1 - Oriëntatiefase

Je hebt een huis gekocht of je wilt je hypotheek oversluiten. Neem contact met ons op om een afspraak te maken.

Stap 2 - Hypotheek aanvragen

Tijdens het eerste gesprek brengen we samen in kaart wat de mogelijkheden zijn en hoe de hypotheek eruit moet komen te zien. Als je besluit de hypotheek aan te vragen volgt er een heel overzichtelijk aanvraagtraject. Samen met de hypotheekadviseur vraag je de hypotheek aan en hij vertelt je welke documenten je mag aanleveren.

Stap 3 - Terugkoppeling Hypotheeklijn

Als de hypotheekofferte is aangevraagd ontvang je meestal binnen 2 werkdagen een voorlopige hypotheekofferte. Dit noemen wij het rente-aanbod. Vanaf dat moment is de hypotheekrente voor een bepaalde periode vastgezet, zodat je de tijd krijgt om het dossier compleet te krijgen. Wij zullen documenten bij je opvragen om diverse gegevens te controleren, waaronder je inkomen, dienstverband, verblijfplaats etc.

Stap 4 - Uitbrengen definitieve offerte

Wanneer wij alle documenten hebben ontvangen, gaan wij deze controleren op juistheden. Is alles positief beoordeeld, dan sturen we het dossier door naar de geldverstrekker. Beoordeelt zij de aanvraag ook positief dan ontvang je de definitieve hypotheekofferte, dit noemen wij ook wel de ‘bindende offerte’. Je hypotheek is geaccepteerd. Ga je akkoord met de offerte, dan zit het aanvraagtraject erop.

Stap 5 - Stukken versturen naar de notaris

Nadat je de bindende offerte hebt geaccepteerd sturen wij de gegevens van jouw nieuwe hypotheek door naar de notaris, waarna hij de hypotheekakte zal opmaken. De notaris zal met jou een afspraak inplannen om de hypotheek te passeren (tekenen). Het aanvraagtraject zit erop.