Selecteer een pagina

Meer ruimte voor starters!

Wij weten als geen ander dat starters het moeilijk hebben op de woningmarkt. Dat is niets iets van de laatste tijd, maar speelt al heel wat jaren en het lijkt steeds moeilijker te worden. De frustratie die je krijgt van weinig te kunnen lenen of telkens overboden te worden is niet fijn. Gelukkig zijn er steeds meer gemeenten die proberen mee te denken. Waaronder de Gemeente Coevorden. Kom je net tekort aan hypotheek, waardoor de droomwoning door je vingers dreigt de glippen? Dan kan de starterslening uitkomst bieden. Hieronder lees je er meer over. 

Hypotheeklijn is op de hoogte van een hypotheek i.c.m. een starterslening. Wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.  

Tekst van de Gemeente Coevorden

 De gemeente Coevorden biedt de mogelijkheid om een starterslening af te sluiten. Dat kan als je voor de eerste keer een huis koopt in de gemeente Coevorden. En als je aan de voorwaarden van de regeling voldoet. De starterslening is een aanvulling op een eerste hypotheek bij een andere geldverstrekker. De starterslening overbrugt het verschil tussen de koopsom van uw woning en het maximale bedrag dat u bij de bank kunt lenen. Zo kunt u een huis dat onbetaalbaar lijkt, soms tóch kopen.

De starterslening wordt verstrekt door de ‘stichting Stimuleringsfonds volkshuisvesting Nederlandse gemeenten’ (SVn). In opdracht van de gemeente Coevorden. Hiervoor heeft de gemeente Coevorden budget gereserveerd. We verstrekken de leningen in volgorde van binnenkomst. We verlenen ze voor zover het budget reikt.

Voorwaarden

De belangrijkste voorwaarden voor het aanvragen van een starterslening zijn:

  • Het is uw eerste koopwoning.
  • U heeft een maatschappelijke- en/of economische binding.
  • Uw inkomen blijft onder een door het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn) bepaalde inkomensgrens.
  • Uw hypotheek valt onder de Nationale Hypotheekgarantie (NHG).

De starterslening is bedoeld voor mensen die een huis in de gemeente Coevorden willen kopen en starter zijn. U bent starter als u op het moment van aanvraag inwonend bent. Of als u zelfstandig een huurwoning bewoont en niet eerder eigenaar van een koopwoning bent geweest. U kunt de starterslening voor zowel een nieuwbouwwoning als voor een bestaande woning in de gemeente Coevorden aanvragen. Voor nieuwbouwwoningen en bestaande woningen mag de koopsom maximaal € 300.000,-bedragen. De starterslening is maximaal € 30.000,-

In de Verordening ‘Starterslening gemeente Coevorden 2023’ leest u alle voorwaarden.